tirsdag 31. januar 2017

Mediehistorie- infografikk



Det siste halvåret har vi jobbet med en infografikk film oppgave. Infografikk er en hel eller halv animert informasjonfilms. Dette var en utrolig spennende og læringsrik oppgave. 




Gjort: 

  • vi har lagde en infografikk film, med mediehistorien som tema. 
  • vi fant utrolig mye fakta på Ndla
  • vi planla alt sammen. Hvordan vi skulle filme, klippe og hva vi skulle si i filmen. 
  • vi tegnet storyboard
  • ALLE på gruppa fikk like mye å gjøre. Fordi alle på gruppa måtte redigere hver sin film. 


Lært:

  • lært om mediehistorien, mest min tidsepoke fra 1980 til 2000
  • nå kan jeg enda mer om kamera og filming, lys og innstillinger på kameraet.
  • i mens jeg klippet og redigerte min del, så lærte jeg utrolig mye mer. Med redigering og hvordan animere filmen. Nå virker alt veldig lett!
  • nye tips og triks på premier pro og photoshop

lurt:

  • til neste oppgave kommer jeg til å huske mer på rendring, lagring og klipping i bilder
  • ta med meg det jeg har lært av animasjon inne på premier pro 
  • inndeling av oppgaver



torsdag 12. januar 2017

Steinen



Filmen Steinen følger to jenter, Maling og Camilla C, i en parallell handling hvor begge kommer i en konflikt eller situasjon. 

Dette er den første scenen i filmen, hvor Camilla og Malin, starter filmen som to gode venner. De sitter på denne såkalte steinen, som kommer til å ha en stor betydning i denne filmen. De er  bestevenner. 

 De fører en samtale sammen, blant annet om hvor glad Malin er i Camilla. Videre gir hun Camilla et vennskapsarmebånd, som tegn på deres vennskap. Camilla gir Malin en klem som takk for båndet, men i klemmen viser Camilla et helt annet ansiktsuttrykk enn forventet. Ansiktsuttrykket som Camilla gir, virker ikke som hun er veldig fornøyd.

 Samtidig som Camilla og Maling sitter på steinen, møter vi Camilla C i en annen handling. 
Etter at Camilla C har stått utenfor huset, hvor ekkelt det er. At hun ikke vil, så går hun inn i huset. 

Familien setter seg rundt bordet for å lese avisen og venter på middagen. Faren og moren leser i hvert sitt blad eller avis, uten å snakke med Camilla C i det hele tatt. 
Faren (Christine) klare å velte klasset, noe som irriterer moren (Emilie) veldig mye. Hun reiser seg opp fra stolen, veldig sinna og begynner å skrike til faren over hvor mye han alltid må bråke. Moren ender med å gå fra bordet, etterlater faren og Camilla C alene. Faren ender med å ta sitt sinne utover Camilla C, siden han fikk kjeft fra moren. Han begynner også å skrike, mot Camilla C. Dette ender med at faren også går fra bordet, og Camilla C løper ut, gråtende.


 Camilla løper ut, ut til skogen. Hun løper til hennes eget spesielle sted, steinen. Her går hun alltid til når hun trenger litt tid alene, komme vekk fra all kranglingen som alltid skjer hjemme eller fordi hun bare er lei seg. Her sitter hun resten av kvelden, gråtende og fylt med mange tanker.


Dagen etter 

Neste dag, sitter Camilla og Malin sammen på steinen. De ler og har det gøy sammen, helt til Camilla får en melding fra venninnen sin om å møte henne. Hun hadde egentlig lovet Malin å være med henne den dagen, men slik endte det ikke. 
Camilla finner opp en løgn for å slippe unna Maling for å møte hennes andre men bedre bestevenninne, noe som Malin selvfølgelig ikke vet. 
Camilla kommer seg av gårde og lar Malin være alene. 

Senere den dagen finner vi Malin alene, på denne steinen. Dette er også hennes favoritt sted. 
Hun driver å sjekker mobilen, og ender med å finne et bildet av Camilla. der hun ser at hun egentlig ikke skulle det hun sa, fordi hun er med en annen venninne, etter å ha løyet til henne. 
Malin blir utrolig lei seg, og frustrert. Hun ender med å kaste vennskapsarmebåndet, de har sammen, ut i skogen, sur, 
Hun ender med å gråte og alene.

I mens Malin sitter å gråter kommer camilla C løpende, etter at det har vært en krangel hjemme hos, henne som fikk henne til å løpe av gårde. 
hun løper til steinen for å gråte, men ender med å møte på Malin som også sitter på steinen, alene. 
Camilla C spør om å sitte der hun også, siden hun ikke vil hjem og ikke har et annet sted å være. Malin sier selvfølgelig ja, fordi hun er alene, og kunne gjerne trenge en venn.
De ender med å komme over ens, og blir venner.

Slutt

lørdag 7. januar 2017

Popart



Dette var det bildet jeg leverte popart oppgaven vi hadde



slik ble bildet etter tilbakemeldingen jeg fikk av læreren min