tirsdag 28. februar 2017

Filmanmeldelse 

                                                    
Vi fikk i oppgave å skrive en filmanmeldelse av en serie eller film, her er min!


The Killing er originalt en dansk seire kalt forbrytelsen som Netflix fikk kloa på, lagde en tv-serie i 2011 og ble verdenskjent. Denne fantastiske krim- og dramaserien handler om mordet på Rosie Larsen og alt som skjer rundt denne saken med sin etterforsking, mysterier og drama. I serien følger vi de to hoved etterforskerne Sara Linden og hennes partner Stephen Holder.
Jeg personlig liker veldig godt krim- og mordserier, spesielt denne serien. Serien klarer i hele 4 sesonger å holde på mordmysteriet om Rosie Larsen og faktisk klarer å holde den levende, spennende og komme med nytt hele tiden som bare får en til å henge med hele veien. Jeg har aldri sett en så god seire på lenge, fordi den får meg til å gruble og tenke masse på hva som har skjedd i dette mordmysteriet.
Hoved skuespillerne er Mireille Enos som spiller politietterforskeren Sara Linden, Joel Kinnaman som spiller Stephen Holder. Vi har de litt mindre skuespillerne som er familien til Rosie, borgemesteren og andre i politiet. Vi følger de samme personene, deres tanker og meninger som gjør at alt blir mer virkelig.  Sammen med skuespillerne har vi også lydeffektene og musikken som passer til hver scene. Musikken, lydeffekten, kameravinklene og lyset/fargene passer til en hver scene som gjør scene mer spennende og dramatisk.


Til slutt vil jeg si at denne serien får terningkast fem av meg. Jeg gir denne femmeren på hvordan hele serien er bygd opp, mysteriene, lydeffektene, hendelsen og skuespillerne. Serien får en til å nesten bli avhengig! Dette er en utrolig bra serie!

torsdag 16. februar 2017



 Medieseminar




I dag har klassen min vært på medieseminar! 
Utrolig spennende og læringsrikt å høre på disse foredragene de holder, dyktige mennesker som kan dette stoffet. 

Først ut var en mann fra Tv2, som holdt et veldig godt foredrag. Han snakket om hvordan jobben fungerer som både journalist, PR og hvordan man skal legge frem hendelsen som skjer. Han snakket også om hvordan dem tilbyr jobber til unge som både har og ikke har utdanning. 
Utrolig spennende å høre om hvordan nyheter blir fordelt på utrolig kort tid, hvordan dem rekker å publisere alt og hvor mye han mannen selv må stresse for å kunne holde jeg oppdatert med alt som skjer, Hørtes utrolig spennende å jobbe innenfor Tv2.

Andre mann ut var Phillip og Arin som skulle holde et foredrag om deres egne erfaringer fra når de var ut på et oppdrag, De viste bilder og fortalte om utsnittene i bildene. Phillip og Arin snakket mye analog og digitale bilder, her lærte jeg mye kult med erfaringene de hadde erfart.

senere kom det to elever og to lærere fra Kristiania Høgskole. De snakket om de forskjellige linjene de har å tilby og hva hver enkel går ut på. 
Personlig synes jeg at det var litt kjedelig, fordi de surret veldig mye inni hverandre, under foredraget. Men uansett så likte jeg det, jeg vurderer å ta to år med grafisk design på Kristiania Høgskole.

På slutten, før lunsjen, fikk alle under seminaret spille kahoot. Alle spørsmålene har med Medier og Kommunikasjon. Men kahooten var vanskelig fordi vi på 1vgs hadde ikke lært alt som kom på kahooten. 


Stig Marlon Weston hadde også et veldig bra og læringsrikt foredrag. Han viste frem sidene egene bilder og alt arbeidet han gjorde for å knipse det "perfekte" bildet. 

Til slutt var det Lucky View sin tur. De viste utrolige morsomme og skikkelig gode videoer. Jeg likte disse gutta mest.




I dag har jeg lært mye nytt. Mye nytt innenfor foto og film. Jeg fikk utrolige mange nye ideer til hvordan jeg kan jeg ta mine neste bilder. Mye tips og triks fra alle partene!